Van der Vaart niet blij met vertrek Bergwijn bij Ajax

Van der Vaart laakt Ajax om vertrek Bergwijn: 'Hadden meer moeite moeten doen'

3 september om 08:00
Laatste update: 3 september om 08:00

Rafael van der Vaart is niet blij met het naderende vertrek van Steven Bergwijn bij Ajax. De aanvaller lijkt hard op weg naar Al Ittihad, maar Van der Vaart had graag gezien dat Bergwijn het bij Ajax had waargemaakt, zo vertelt hij aan tafel bij Rondo.

"Ik vind het geen goed nieuws. Ik ben een enorme fan van hem en vind het onbegrijpelijk dat hij niet gewoon speelt", stelt Van der Vaart, die van mening is dat men bij Ajax niet goed met Bergwijn zijn omgegaan. "Als ze hem gewoon het vertrouwen geven... ze hadden hem nooit aanvoerder moeten maken, want het is geen aanvoerder. Daar had hij last van vorig seizoen."

Van der Vaart begrijpt dat de transfer voor zowel Ajax als Bergwijn zelf financieel aantrekkelijk is, maar betreurt de overstap. "Dan ga je daar voetballen... voor het geld fantastisch, voor zijn carrière jammer. Ik denk dat hij er bij Ajax veel meer uit had kunnen halen en dat Ajax daar ook veel meer moeite voor had moeten doen. Als voetballiefhebber vind ik dat hij er veel meer uit had kunnen en moeten halen bij Ajax. Dat ligt aan hem, maar ook aan de club. Ik snap dat als je hem met winst kan verkopen, je dat doet. Maar ik vind het wel jammer."

Wel geeft de analist aan dat het in de huidige situatie voor Ajax en Bergwijn misschien de beste optie is om uit elkaar te gaan, ook vanwege de indruk die de buitenspeler recentelijk maakt. "Niet best. Ontevreden, en als je ontevreden bent komt er een soort zak met aardappelen op je rug en kom je bijna niet meer vooruit. Dat heeft hij wel, dus misschien is het voor alle partijen wel beter als hij gaat."

#DoneDeal op Deadline Day: alles over Bergwijn en Ajax, Feyenoord & PSV en nog veel meer!