'PSV-target Solet gratis op te pikken'

'PSV kan 'target' gratis oppikken: stopper transfervrij na akkoord met Salzburg'

14 september om 11:24

De wegen van Oumar Solet en RB Salzburg gaan scheiden. De verdediger en de Oostenrijkers zijn het eens geworden over de ontbinding van zijn contract. Dat betekent dat PSV mogelijk transfervrij zijn slag kan slaan.

De doorgaans goed ingevoerde Romano meldt dat Solet gaat vertrekken bij het RB Salzburg van Pepijn Lijnders. De 24-jarige verdediger is het met de Oostenrijkers eens geworden over de ontbinding van zijn contract. Daardoor is de Fransman vrij om te gaan en staan waar hij wil. Dat betekent dat PSV mogelijk toe kan slaan.

De Eindhovenaren waren deze zomer bezig met het aantrekken van een centrale verdediger. De naam van Solet passeerde de revue. Mocht PSV er niet uitkomen met Sepp van den Berg en Ko Itakura, dan zou de 1,92 lange verdediger in beeld komen volgens het Eindhovens Dagblad. De Eindhovenaren haalden Adamo Nagalo uiteindelijk op bij FC Nordsjaelland. Het is onbekend of PSV de optie nu alsnog overweegt, omdat de verdediger transfervrij is.

Met alleen Nagalo, Olivier Boscagli en Ryan Flamingo zit PSV niet breed in het jasje qua centrale verdedigers. Jerdy Schouten kan ook in het centrum uit de voeten en Armando Obispo is op de weg terug van een blessure. Toch zou de komst van een extra verdediger een hoop kopzorgen kunnen schelen bij PSV.

Solet leek deze zomer eerder hard op weg naar TSG Hoffenheim. Na de medische keuring en gesprekken om de laatste plooien glad te strijken ging deze transfer niet door. Solet kwam eerder uit voor Stade Lavallois en Olympique Lyon.

Beluister de nieuwste #DoneDeal over Memphis, het bijzondere project in Indonesië, Ajax en FC Buitenkans!