Kraay hoort Bergwijn-geluiden bij Ajax

Verbazing om mogelijke Bergwijn-transfer: 'Grootste verrassing in transfergekte'

2 september om 19:15
Laatste update: 2 september om 21:51

Hans Kraay jr. heeft het idee dat Steven Bergwijn 'voelt' dat Ajax graag geld aan hem wil verdienen. De Oranje-international vertrekt in het slot van de transferwindow mogelijk nog naar Saudi-Arabië. Dat komt voor Ali Boussaboun als een verrassing.

In De Voetbalkantine op ESPN wordt de mogelijke transfer van Bergwijn naar Al Ittihad besproken. Naar verluidt kan Ajax in totaal een kleine 25 miljoen euro ontvangen. "Voor mij komt dit echt als een verrassing, de grootste verrassing in deze transfergekte", begint Boussaboun. "Bij dat soort transfers heb je het gevoel dat spelers dat op wat latere leeftijd doen, om af te bouwen en geld te pakken. Maar ik heb niet het idee dat hij al in die fase van zijn loopbaan zit."

"Ik moet wel zeggen dat de bedragen natuurlijk zo ongelofelijk gigantisch hoog zijn geworden in dat soort competities, dat ik wel enigszins kan begrijpen dat een speler denkt: laat ik die stap gaan maken", zegt Boussaboun. Daar haakt Kraay vervolgens op in. "Of, Ali: Bergwijn voelt zich niet enorm welkom. Maar dat zeg ik misschien verkeerd. Misschien voelt hij dat Ajax heel graag zijn transfersom wil incasseren. Ik denk dat hij dat voelt." Kraay beweert dat hij dit ook een aantal keer voorzichtig in de wandelgangen heeft opgevangen bij Ajax.

#DoneDeal op Deadline Day: alles over Bergwijn en Ajax, Feyenoord & PSV en nog veel meer!