Blind weet wat hij wil worden na actieve carrière: 'Ga ervoor als moment er is'

Blind weet wat hij wil worden na actieve carrière: 'Ga ervoor als moment er is'

2 mei - 12:33
73

Daley Blind wil na zijn carrière graag hoofdtrainer worden. Dat vertelt de routinier in zijn podcast Football Is Life. De verdediger hoopt na zijn pensioen snel zijn trainerspapieren te kunnen halen.

Blind en Siem de Jong filosoferen in de podcast over wat voetballers kunnen doen na hun actieve carrière. De verdediger heeft dus wel een idee wat hij graag zou willen. "Ik ga er wel voor als het moment daar is. Je gaat eerst ontdekken bij de jeugd. Als ik op een gegeven moment dat leuk vind, dan ga ik verder. Ik ga het niet doen als ik het niet leuk vind, maar hoe ik er nu over denk, wil ik die kant wel op."

Op dit moment is Blind nog altijd een vaste waarde bij de Spaanse ploeg Girona. Met dat team verzekerde hij zich onlangs van Europees voetbal en ligt hij zelfs op pole position voor een plekje in de Champions League. De 34-jarige routinier ligt nog tot de zomer van 2025 vast, dus is de verwachting dat hij sowieso nog een jaartje doorgaat. “Het is goed vertoeven hier, maar ik blijf hier niet. Ik ga altijd terug naar Nederland”, vertelde hij over zijn toekomst in de voetballerij.