Barça wint met 0-2 van Almeria dankzij Fermín

Barça wint eenvoudig bij hekkensluiter en is één zege verwijderd van tweede plaats

16 mei om 23:26
Laatste update: 17 mei om 08:04

FC Barcelona heeft donderdagavond eenvoudig weten te winnen bij Almeria. Fermín López was de grote man bij de Catalanen met twee doelpunten.

Voor FC Barcelona stond er weinig meer op het spel tegen Almeria. Het Champions League-ticket is al binnen en de Copa del Rey en de Champions League zijn ook dit seizoen aan de neus van de Catalanen voorbijgegaan. De ploeg van Xavi Hernández hoopt zich in het slot van de competitie te verzekeren van de tweede plaats achter Real Madrid.

Al na een kwartier spelen pakte de Catalanen de voorsprong via Fermín. Héctor Fort legde de bal precies goed voor op de jeugdige middenvelder. Het talent kopte knap raak en zette zijn ploeg zo op 1-0. Voor rust werd er niet meer gescoord door beide ploegen.

Lang bleef het bij dat enkele doelpunt van Fermín, totdat de middenvelder in de 67ste minuut wéér toesloeg. Sergi Roberto stoomde op en gaf de bal laag voor op de middenvelder. Vanaf de rand van de zestien knalde het talent tegendraads met links raak. Daarmee bepaalde hij de eindstand op 0-2.

Door de zege is Barça één zege verwijderd van de tweede plaats. De voorsprong op stadsgenoot Girona bedraagt vier punten met nog twee duels te spelen.