Vitesse zet belangrijke stap richting redding

'Kettingreactie' in Arnhem: Vitesse zet belangrijke stap richting redding

16 mei om 15:20

Vitesse zet een belangrijke stap in de redding van de club. De ondernemingskamer van het gerechtshof in Amsterdam stemt in met de benoeming van twee onafhankelijke commissarissen voor de nieuwe stichting 'Vitesse voor altijd', meldt De Telegraaf. De aandelenoverdracht van Valeriy Oyf naar de nieuwe stichting kan daardoor snel rond komen.

Vitesse hoopt dit zelfs voor het weekend al af te ronden. In dat geval verbreken de Arnhemmers na veertien jaar de banden met Rusland. De overdracht van de aandelen was ook een belangrijke eis van de licentiecommissie, die vrijdag bijeen komt om een oordeel te vellen over een definitieve intrekking van de licentie.

Volgens De Telegraaf kan de aandelenoverdracht een 'kettingreactie' in gang zetten. Zodra de aandelen in bezit zijn van 'Vitesse voor altijd' is het gevaar van bevriezing vanwege mogelijke overtreding van de sanctieregels van de baan. Ook kan de Gelderse club de bankrelatie met ING herstellen én de banden met accountant BDO aanhalen. Daarmee is dan aan de drie belangrijkste voorwaarden voor het behoud van de licentie voldaan, schrijft de krant.

Vitesse mag daardoor serieus hoop koesteren op een positief oordeel van de licentiecommissie.