Joshua Brenet mag uitkomen voor Curaçao

Dispensatie voor tweevoudig Oranje-international: Advocaat heeft er een optie bij

16 mei om 17:16

Joshua Brenet mag in de toekomst uitkomen voor Curaçao. Dat meldt ESPN. De rechtsback kwam eerder tweemaal uit voor Oranje, maar de FIFA heeft hem dispensatie gegeven.

FC Twente nam in maart nog definitief afscheid van Brenet nadat hij werd veroordeeld tot een celstraf van een maand wegens het tot twee keer toe rijden zonder geldig rijbewijs. Nu gloort er licht aan het einde van de tunnel voor de rechtsback. Dick Advocaat mag Brenet oproepen voor Curaçao.

"Joshua verdient een tweede kans. Daarom hebben we voor hem de weg vrijgemaakt om aan te sluiten bij Curaçao. Het is nu aan bondscoach Dick Advocaat om hem te selecteren", aldus Ramiro Griffith, voorzitter van de Curaçaose voetbalbond. Op 20 mei maakt Advocaat de definitieve selectie van Curaçao voor de WK-kwalificatiewedstrijden bekend.

Brenet kwam in 2016 tweemaal voor het Nederlands elftal uit. Één keer in een oefenduel en één keer in een WK-kwalificatiewedstrijd. Danny Blind was toen de bondscoach. Curaçao speelt in juni tegen Barbados en Aruba. Kwalificatie voor het WK 2026 is het doel.

Beluister hieronder Studio Oranje en abonneer je op de show om niks te missen!