Navas stopt na dit seizoen bij Sevilla

Einde van een tijdperk: clubicoon Navas kondigt na 688 duels Sevilla-afscheid aan

16 mei om 12:44
Laatste update: 16 mei om 12:46

Jesús Navas stopt na dit seizoen als speler van Sevilla. Daarmee komt er een einde aan een tijdperk. De 38-jarige Spanjaard speelde tot dusver maar liefst 688 wedstrijden voor de club uit Andalusië. 

Er klonken al langere tijd geluiden over een breuk tussen Sevilla en Navas. De geluiden zijn nu bevestigd door de club. De veelzijdige vleugelspeler heeft donderdag aan zijn teamgenoten kenbaar gemaakt na dit seizoen te vertrekken. 

Van zijn 688 wedstrijden in Sevilla-dienst, speelde hij er 600 aan basisklant. Daarin was hij goed voor 39 doelpunten en 119 assists. In 2003 begon hij in de jeugdopleiding van de club, waarmee hij in zeventien seizoenen acht prijzen won. Vier keer veroverde hij de Europa League, twee keer de Copa del Rey en één keer de Europese Super Cup én Spaanse Super Cup. 

De oud-speler van Manchester City speelt dit seizoen nog twee wedstrijden met Sevilla. Komende zondag is Athletic Bilbao de tegenstander. Op 25 mei wordt het seizoen afgesloten met een wedstrijd tegen FC Barcelona.