De Boer legt vinger op zere plek: 'Beseffen ze dat bij Ajax? Denk het niet'

De Boer legt vinger op zere plek: 'Beseffen ze dat bij Ajax? Denk het niet'

17-09-2023 22:28
217

Ronald de Boer is geschrokken van Ajax, dat zondagmiddag met 3-1 verloor van FC Twente. De voormalig middenvelder annex aanvaller vraagt zich af of de nieuwe spelers beseffen wat het inhoud om voor Ajax uit te komen.

Ajax stond na elf minuten al met 2-0 achter in Enschede. "Ik ben heel erg geschrokken", zegt De Boer bij Ziggo Sport. "De eerste helft was schandalig slecht. Als je Ajax-fan bent, dan ben je je rot geschrokken." De Boer denkt te weten waar het misgaat. "De communicatie, en ook de manier van spelen is voor heel veel jongens niet bekend. Dat heeft tijd nodig, maar bij Ajax heb je geen tijd."

"Je loopt nu achter de feiten aan", vervolgt de voormalig Oranje-international, die wijst naar het drukke programma van Ajax. "Olympique Marseille komt eraan, Feyenoord komt eraan. Als je daar slecht uitkomt... Het is nu al crisis, maar dan denk je: waar gaat dit heen?"

De Boer constateert dat de vele nieuwelingen Ajax tot dusver weinig goeds hebben gedaan. "Heel veel nieuwelingen hebben geen idee hoe het is om bij Ajax te spelen. Je moet elke wedstrijd winnen. Speel je gelijk, is het al tot de volgende wedstrijd crisis. Beseffen ze dat? Ik denk het niet."