Kroes over spitspositie Ajax en Weghorst

Kroes weerlegt 'obsessief' gedrag bij Ajax: 'Ik zie het als iets heel positiefs'

4 september om 10:47

Alex Kroes denkt niet dat de spitspositie bij Ajax een zorgenkindje gaat worden. In de punt van de aanval kan trainer Francesco Farioli beschikken over Brian Brobbey, Wout Weghorst en Chuba Akpom. De technisch directeur noemt het 'topsportcultuur'.

"Ze moeten knokken. De beste speelt", zegt Kroes in gesprek met de Ajax-kanalen. "Dat is topsportcultuur: elke dag beter worden en aan de trainer laten zien dat jij de nummer één bent. Onze technische staf vraagt heel veel van onze aanvallers, dus er kan doorgewisseld worden. De komende drie maanden zijn er 23 wedstrijden te spelen, dus, zet hem op."

Kroes erkent dat Farioli een lastige taak heeft. "Er zal een beetje gepuzzeld moeten worden wie je wanneer de nummer één laat zijn", zegt hij. "Ik maak me geen zorgen over wie er per se wel of niet gaat spelen. Dat is aan de trainer. Deze trainer heeft op dat vlak ook het volledige eigen recht om de opstelling te bepalen."

De technisch directeur is in zijn nopjes met de komst van Weghorst. "Wout laat zien hoe je als sportman in het leven moet staan. De continue winnaarsmentaliteit en het continue vooruithelpen van je medespelers. Er zijn heel veel mensen die het obsessieve van hem als iets negatiefs zien, maar ik zie dat als iets heel positiefs."