Gemeente Amsterdam reageert op Ajax-rellen

Gemeente Amsterdam reageert op Ajax-rellen: 'Ongelofelijk triest...'

15 september om 17:56
Laatste update: 15 september om 18:22

De gemeente Amsterdam is niet te spreken over het protest van de Ajax-supporters in de stad. De Amsterdamse fans besloten te protesteren, nadat er opnieuw een streep ging door een duel van Ajax wegens politiestakingen.

Nadat eerder De Klassieker werd afgelast, ging er ook een streep door het thuisduel met FC Utrecht. De Ajax-supporters verrichten onder meer vernielingen aan bij het politiebureau in de stad. "Ongelofelijk triest dat deze zogenaamde Ajax-supporters zich zo hebben misdragen in onze stad", laat locoburgemeester Marjolein Moorman optekenen door de NOS. "Hiermee bewijst deze groep zogenaamde supporters voetbal en Ajax geen dienst."

Moorman kan geen enkel begrip opbrengen voor het belagen van trams met 'nietsvermoedende passagiers', het aanbrengen van vernielingen aan het hoofdbureau van de politie en dat er zwaar vuurwerk is afgestoken. "Iedereen wil dat voetbalplezier voorop staat, maar dit gedrag laat zien dat het helaas niet zonder politie-inzet kan. Terwijl we de politie zo hard nodig hebben voor andere zaken."