Kraay over Weghorst bij Ajax

Kraay: 'Waarom zou hij er niet achttien tot twintig voor Ajax kunnen maken?'

4 september om 10:08

Hans Kraay junior denkt dat Wout Weghorst per seizoen twintig goals voor Ajax kan maken. De verslaggever van ESPN stelt dat de discussie of Weghorst een 'Ajax-spits' is, onnodig is.

"Het interesseert mij geen ene reet of Weg-horst wel of geen Ajax-spits is", laat Kraay optekenen door Voetbal International. De Oranje-international kwam vlak voor het verstrijken van de deadline over van Burnley. In Amsterdam moet hij concurreren met Brian Brobbey en Chuba Akpom. "Ze hoeven in Amsterdam in de spits niet allemaal op Johan Cruijff of Marco van Basten te lijken."

Kraay heeft de cijfers van Weghorst in de Eredivisie op een rijtje gezet. "Weghorst maakte er veertien in de Eredivisie voor Heracles Almelo in een seizoen, zeventien en achttien voor AZ. Waarom zou hij met zijn beleving en bezieling niet achttien tot twintig goals voor Ajax maken?", vraagt hij zich af. "En een scorende spits is een Ajax-spits."

Weghorst bereidt zich momenteel met het Nederlands elftal voor op de Nations League-wedstrijden tegen Bosnië & Herzegovina en Duitsland. Na de interlandperiode kan de aanvaller zijn debuut voor Ajax maken.