De Mos fileert Priske: 'Past verhuiswagen tussen'

'Verhuiswagen' op Feyenoord-middenveld: 'Hou mijn hart vast voor Priske'

15 september om 13:48

Aad de Mos is absoluut niet te spreken over de start van Brian Priske bij Feyenoord. De analist benadrukt bij Goedemorgen Eredivisie dat de Deense trainer de tijd moet krijgen, maar ziet het nu al somber in.

Feyenoord speelde zaterdag met 2-2 gelijk tegen FC Groningen. Het is alweer de derde remise in vier duels. De Mos draagt allereerst de verzachtende omstandigheden aan. "Feyenoord heeft natuurlijk een jasje uitgedaan. Ze zijn een aantal bepalende spelers kwijt. Je middenveld is heel anders ingesteld op dit moment. Het elftal heeft zeven, acht nieuwe spelers. Het zijn ook veel internationals, dus ze kwamen pas laat weer binnen."

"Dus je moet Priske nog wat kansen geven, maar er zit weinig visie in", vervolgt De Mos op meer kritische toon. "Het elftal wordt uitelkaar getrokken. Het middenveld is onbestaand. Daar past een verhuiswagen tussen. Tactisch zit het niet goed in elkaar. Het is heel lastig voor de nieuwe trainer, na het succes van Slot en dan ook nog met heel veel nieuwe spelers. Maar ik hou mijn hart vast voor Priske."

De Mos vergelijkt Priske met Robin van Persie, die zaterdag met liefst 9-1 op de broek kreeg bij AZ. "Maar daar zie ik meer ideeën. Duizend procent. Bij Feyenoord zijn het allemaal losse flodders."