'Klaassen keert definitief terug bij Ajax'

'Klaassen bereikt akkoord en keert definitief terug bij Ajax'

15 september om 16:44

Davy Klaassen keert definitief terug bij Ajax. De 31-jarige middenvelder heeft een mondeling akkoord bereikt met de Amsterdammers over een contract voor één seizoen, meldt De Telegraaf zondagmiddag.

Volgens de krant legt Klaassen lucratievere aanbiedingen naast zich neer om voor een tweede keer terug te kunnen keren bij Ajax en om de club te kunnen helpen. Hij trainde sinds deze week al mee met de Amsterdamse beloften om zijn conditie op peil te houden, nadat zijn contract bij Internazionale was afgelopen. De 41-voudig international maakte echter een dusdanige indruk dat Francesco Farioli erop aandrong om hem weer in te lijven.

Klaassen maakte vorige zomer nog op Deadline Day de overstap van Ajax naar Inter. Met de Italiaanse topclub kroonde hij zich tot kampioen van de Serie A, maar zijn inbreng was gering. Hij kwam dertien competitiewedstrijden in actie, waarvan één als basisspeler. 

Zijn staat van dienst bij Ajax is een stuk groter. Klaassen kwam in twee periodes tot ruim driehonderd wedstrijden. Hij vierde onder meer vijf landstitels met de club. Nu begint hij dus aan een derde hoofdstuk bij Ajax, zodra hij maandag medisch is gekeurd. Klaassen is echter niet speelgerechtigd in de Europa League.