Harde woorden over 'narcist' Weghorst

Harde woorden over 'narcist' Weghorst: 'Verschrikkelijk, één groot toneelstuk'

2 september om 14:54

Wout Weghorst flirtte opzichtig met FC Twente, maar toen Ajax voor hem aanklopte zette hij zijn zinnen op een overstap naar Amsterdam. De 32-jarige spits krijgt de wind van voren van Leon ten Voorde, verslaggever van TC Tubantia.

Weghorst tekende recent een contract tot medio 2026 bij Ajax, de club waar hij naar eigen zeggen altijd al van droomde. Dat terwijl zijn zaakwaarnemer Simon Cziommer in mei nog vertelde dat het een droom was voor de Oranje-international om ooit voor Twente te spelen. Het gedrag van Weghorst wekt de nodige irritatie. "Heb jij ooit iemand in een Ajax-pyjama op VAK-P gezien?", begint een cynische Ten Voorde in de podcast De Ballen Verstand.

De Twente-watcher vindt de hele situatie rond Weghorst 'verschrikkelijk'. "Dat hij voor Ajax kiest, daar hebben ze bij Twente niet zoveel problemen mee. Maar wat ze wel echt vinden is dat je niet met droge ogen - hij had zelfs natte ogen - kunt zeggen dat je altijd van Twente gedroomd hebt. Hij moet helemaal zijn eigen keuze maken, maar op het moment dat Ajax kwam en een transfer naar Twente nog speelde, wilde hij maar één ding: naar Ajax."

De spits lijkt altijd al fan te zijn geweest van Ajax, en niet van Twente. "Dus houd op met die onzin. Het is gewoon verschrikkelijk. NEO (de amateurclub van Weghorst, red.) heeft de helft van het complex te danken aan Weghorst en al zijn transfers, maar als Twentse club schaam je je inmiddels bijna dood voor je eigen pupil."

Ten Voorde maakt ook gehakt van de eerste beelden van Weghorst uit de Johan Cruijff Arena. De spits glunderde vol trots toen hij werd toegezongen, terwijl onder meer zijn moeder hem op de schouders klopt. "Het is echt verschrikkelijk. Het is één groot toneelstuk. Het is een narcist", zijn de harde woorden van Ten Voorde.