Vitesse haalt aanvaller van AEK Athene

Vitesse presenteert met aanvaller uit Griekse top derde aanwinst op Deadline Day

2 september om 23:23

Vlak voor het verstrijken van de transferdeadline heeft Vitesse Theodosis Macheras gecontracteerd, zo brengen de Arnhemmers naar buiten via de eigen website. De Griekse aanvaller komt op huurbasis over van AEK Athene en is de derde aankoop op 'Deadline Day'.

Eerder op de dag presenteerde Vitesse reeds doelman Mikki van Sas, die gehuurd wordt van Feyenoord, en Giovanni Büttner, die overkomt van De Graafschap. Macheras is de derde aanwinst op de laatste transferdag. In het eerste van AEK Athene speelde de buitenspeler 31 wedstrijden, waarin hij goed was voor drie doelpunten en twee assists. In het vorige seizoen kwam hij vooral uit voor het tweede elftal van de Grieken.

Theo Janssen is in zijn nopjes met de aanwinst. "Theodosis is een technisch vaardige aanvaller. Hij speelt zijn wedstrijden voornamelijk als linksbuiten, maar kan ook op zowel de rechterflank als de 'nummer tien' positie uit de voeten. Zijn goede traptechniek en snelheid maken hem een complete aanvaller. We zijn blij om hem erbij te hebben."

#DoneDeal op Deadline Day: alles over Bergwijn en Ajax, Feyenoord & PSV en nog veel meer!