Vitesse huurt doelman Van Sas van Feyenoord

Feyenoord bereikt akkoord met Vitesse: doelman op huurbasis naar Arnhem

2 september om 14:28
Laatste update: 2 september om 14:28

Feyenoord gaat Mikki van Sas tijdelijk uitzwaaien. De twintigjarige doelman maakt op huurbasis de overstap naar Vitesse, maken de clubs bekend.

Feyenoord en Vitesse hebben een akkoord bereikt over Van Sas. De Gelderse club nam na de degradatie uit de Eredivisie afscheid van eerste keus Eloy Room. De ploeg van coach John van den Brom kon daardoor nog wel versterking gebruiken onder de lat.

"We zijn blij met het aantrekken van Mikki. Het is een talentvolle keeper die met zijn reeds opgedane ervaring bij Feyenoord en Manchester City een toegevoegde waarde is aan de selectie", stelt hoofd scouting Theo Janssen.

Van Sas speelt sinds vorige zomer voor Feyenoord, dat hem transfervrij overnam van Manchester City. Eerder was hij in de jeugd van FC Utrecht actief. In Rotterdam-Zuid wacht de jonge sluitpost nog op zijn debuut. Door het aanblijven van Justin Bijlow en de komst van Plamen Andreev had hij ook dit seizoen weinig perspectief.

Van Sas moet bij Vitesse gaan concurreren met Tom Bramel, Sep van der Heijden en Sil Milder. "Ik ben blij dat ik heb getekend hier in Arnhem. De interesse van Vitesse maakte me meteen enthousiast. Het is een mooie club met een rijke historie. Ik kan niet wachten om te beginnen."