'Ajax 'geïrriteerd' door Klassieker-datum'

Ajax om twee redenen 'geïrriteerd' door nieuwe Klassieker-datum: 'Balen ze van'

2 september om 18:46
Laatste update: 2 september om 21:45

Ajax is geïrriteerd over de nieuwe datum van De Klassieker tegen Feyenoord. Dat meldt clubwatcher Mike Verweij in de podcast Kick-Off van De Telegraaf. De KNVB en de gemeente Rotterdam zetten een streep door de kraker door de stakingen bij de politie.

Normaal gesproken had De Klassieker tussen Feyenoord en Ajax afgelopen zondag plaatsgevonden. Omdat de politiebonden duidelijk maakten dat er geen politie rondom en tijdens het duel beschikbaar zou zijn, besloot burgemeester Ahmed Aboutaleb een streep te zetten door het duel.

De KNVB plande na overleg een nieuwe datum voor De Klassieker. Op 30 oktober wordt het duel tussen Feyenoord en Ajax ingehaald. Dat tot onvrede van de Amsterdammers. "Bij Ajax is er overigens wel wat irritatie over het vaststellen van de datum voor De Klassieker", steekt Verweij van wal. "Daar kan Feyenoord niks aan doen, Aboutaleb niks aan doen en ook de KNVB niks aan doen. Maar het uitstellen van die wedstrijd betekent wel dat Feyenoord een aantal nieuwe spelers heeft die ze anders gewoon nog niet inzetbaar hadden gehad bij De Klassieker."

Toch is dat niet waar de Amsterdammers geïrriteerd over zijn. "Nou moet je daar in feite niet over zeuren (dat Feyenoord een aantal andere spelers kan opstellen, red.), want dat is gewoon het systeem dat je hebt. Maar hij wordt nu neergezet op de woensdag voor Ajax - PSV. Daar balen ze van, dat je dan twee van zulke toppers in een paar dagen hebt", klinkt het.

#DoneDeal op Deadline Day: alles over Bergwijn en Ajax, Feyenoord & PSV en nog veel meer!