Woerts hekelt ‘onbegrijpelijke’ beslissing rondom Klassieker

Aboutaleb krijgt felle kritiek vanwege nieuwe Klassieker-datum: 'Onbegrijpelijk'

31 augustus om 21:32

Chris Woerts vind het onbegrijpelijk dat De Klassieker tussen Ajax en Feyenoord op een woensdagavond wordt ingehaald. Hij noemt het besluit bij WNL Vandaag een schande.

Feyenoord en Ajax zouden elkaar komende zondag treffen in De Kuip. Maar vanwege een geplande politiestaking werd de kraker tussen de twee rivalen afgelast. De Rotterdamse burgemeester Ahmed Aboutaleb wilde niet dat de wedstrijd in het donker werd ingehaald, hierdoor was het voor de KNVB lastig om een geschikt moment te vinden.

"Het is een onbegrijpelijke beslissing", vertelt Woerts. "Het is gewoon een schande dat de beste en de grootste wedstrijd van het seizoen wordt weggestopt op een woensdagavond om 18:00 uur. Dat terwijl Nederland en vooral Rotterdam gewoon werkt op die dag."

De sportmarketeer vindt dat Aboutaleb een machtsspelletje aan het spelen is. "Hij wil laten zien dat hij de baas van Rotterdam is. Vorige week zei hij dat hij niet wil dat de wedstrijd in het donker gespeeld wordt. In plaats van flexibel te zijn richting de supporters, richting de stad en richting voetbalminnend Nederland, houdt hij voet bij stuk. En het grappige is dat Feyenoord-Ajax in de afgelopen vier jaar al twee keer 's avonds gespeeld is. Dus waar gaat het over?", aldus Woerts.