Kluivert vervangt Veerman bij Oranje

PSV'er valt geblesseerd af bij Oranje, Koeman roept Kluivert op als vervanger

2 september om 17:36
Laatste update: 2 september om 21:37

Justin Kluivert is opgeroepen voor het Nederlands elftal. De smaakmaker van AFC Bournemouth is de vervanger van Joey Veerman, die afvalt met een blessure. 

Veerman neemt niet deel aan de komende duels met Oranje. De middenvelder van PSV heeft klachten overgehouden aan het competitieduel met Go Ahead Eagles. Na medisch onderzoek blijkt dat de Nations League-wedstrijden van het Nederlands elftal tegen Bosnië & Herzegovina en Duitsland te vroeg komen. 

Koeman heeft Kluivert opgeroepen als vervanger. De aanvaller van Bournemouth zat al bij de voorselectie van de bondscoach. In eerste instantie viel de oud-Ajacied af, maar nu wordt hij alsnog opgeroepen. Dat betekent een terugkeer bij Oranje voor Kluivert. De dribbelaar kwam twee keer eerder uit voor het Nederlands elftal. Beide keren in 2018. Ook toen was Koeman de bondscoach. Kluivert was destijds achttien jaar. Inmiddels is hij 25. 

Het Nederlands elftal speelt zaterdag 7 september in het Philips Stadion tegen Bosnië & Herzegovina in de Nations League. Dinsdag 10 september volgt het tweede duel in de Nations League in de Johan Cruijff Arena tegen Duitsland. Bij beide wedstrijden wordt er om 20.45 uur afgetrapt. Eerder zag Koeman Micky van de Ven geblesseerd wegvallen. Jean-Paul van Hecke werd opgeroepen als zijn vervanger.