Van de Ven haakt af bij Oranje, Koeman roept debutant op als vervanger

Van de Ven haakt af bij Oranje, Koeman roept debutant op als vervanger

1 september om 19:46
Laatste update: 1 september om 20:12

Jan Paul van Hecke gaat debuteren in de selectie van Oranje. De verdediger van Brighton & Hove Albion is opgeroepen als vervanger van Micky van de Ven, die kampt met de naweeën van een blessure en zich daardoor af heeft moeten melden.

Van de Ven was zondag al afwezig bij Tottenham Hotspur, dat onderuit ging bij Newcastle United (2-1). De linksbenige verdediger ondervindt volgens de KNVB nog hinder van een oude blessure. Daardoor reist Van de Ven maandag niet af naar Zeist, ondanks dat hij afgelopen week wel nog meetrainde met Spurs. Koeman heeft ervoor gekozen om Van Hecke op te roepen als vervanger.

Nog niet eerder ontving de 24-jarige stopper een uitnodiging voor het Nederlands elftal. Van Hecke zat wel al bij de voorselectie voor de komende interlandperiode, maar hij overleefde de definitieve schifting aanvankelijk niet. Nu mag het opleidingsproduct van NAC Breda zich dus alsnog gaan melden in Zeist.

In de komende interlandperiode speelt het Nederlands elftal twee Nations League-duels. Op zaterdag 7 september komt Bosnië & Herzegovina naar Eindhoven toe, terwijl Oranje op dinsdag 10 september aantreedt tegen Duitsland in de Johan Cruijff Arena. Van Hecke mag dus hopen op zijn officiële Oranje-debuut in één van deze wedstrijden.

#DoneDeal op Deadline Day: alles over Ziyech, de laatste Feyenoord-targets en de plannen van PSV: