De Boer onder de indruk bij Ajax: 'Hij doet me denken aan Litmanen'

De Boer onder de indruk bij Ajax: 'Hij doet me denken aan Litmanen'

2 februari - 07:59
87

Ronald de Boer is onder de indruk van Ajax-middenvelder Kristian Hlynsson. De Boer, die de twintigjarige IJslander in het verleden begeleidde, maakt de vergelijking met Jari Litmanen.

Door het Algemeen Dagblad wordt De Boer gevraagd of hij zichzelf in Hlynsson ziet. "Nou, ik vind Kristian juist heel erg op Jari (Litmanen) lijken", luidt het antwoord. "Jari was ook geen dribbelaar, maar hij bleef maar gaan en zei altijd tegen ons: Er komt een moment dat mijn tegenstander me niet volgt. Dan slaan we toe. Kristian kan ook wel honderd keer gaan in een wedstrijd."

Hlynsson wordt steeds belangrijker voor Ajax. Dit seizoen maakte hij zes Eredivisie-doelpunten en was hij eenmaal aangever. Afgelopen weekend was Hlynsson tegen Heracles Almelo met een bekeken schot trefzeker. "In die functionele techniek, het niet blind maar gericht schieten en het snel handelen doet hij me ook aan Jari Litmanen denken. Zo ver is hij natuurlijk nog lang niet, maar Kristian is voor mij hard op weg een heel erg goede, moderne middenvelder te worden."