Driessen schat Farioli hoger in dan Bosz wat betreft roteren van spelers

Driessen vindt dat Bosz van Farioli moet leren: 'Waarom speelde hij 90 minuten?'

21 oktober om 17:53
Laatste update: 21 oktober om 17:53

Valentijn Driessen vindt dat Peter Bosz wat betreft roteren binnen de selectie een voorbeeld kan nemen aan Francesco Farioli. Bosz koos er afgelopen zaterdag voor om Rick Karsdorp, die een zowel rijk als recent verleden heeft met blessureleed, negentig minuten te laten spelen tegen AZ. Dat heeft verkeerd uitgepakt. 

PSV maakte maandag bekend dat Karsdorp niet mee gaat richting Parijs. De rechtervleugelverdediger heeft klachten overgehouden aan het duel met AZ, dat hij uitspeelde. "Waarom speelt hij nou negentig minuten? Volgens mij is het zeven jaar geleden dat Rick Karsdorp negentig minuten heeft gespeeld. En nu ineens tegen AZ moet hij negentig minuten spelen'', begint Telegraaf-journalist Driessen in de voetbalpodcast Kick-off. 

''Die negentig minuten gingen goed. Maar achteraf blijkt dat dat teveel voor hem is geweest. En dat is Farioli wel een paar keer vóór geweest, waarschijnlijk'', vervolgt Driessen, die daarna onderbroken wordt door collega Mike Verweij. "Farioli stond op dat moment niet 2-0 voor en tegen tien man'", verwijst de Ajax-watcher naar het feit dat PSV het leeuwendeel van de wedstrijd tegen AZ één speler meer had. "Maar ik snap wel wat je bedoelt. Het verbaasde mij ook heel erg dat Peter Bosz Karsdorp niet naar de kant haalde.'"

Karsdorp is overigens niet de enige PSV-speler die momenteel kampt met fysieke malheur. Bosz moet het dinsdagavond in Frankrijk, waar het Champions League-duel met Paris Saint-Germain op het programma staat, ook stellen zonder Joey Veerman, Jerdy Schouten, Hirving Lozano en Sergiño Dest. Ook Ivan Perisic is er niet bij, maar dat heeft te maken met het feit dat hij niet speelgerechtigd is.