Dennis te Braak stopt als trainer van Feyenoord O19

'Opvolger Van Persie legt werkzaamheden per direct neer bij Feyenoord O19'

Vandaag om 13:01
Laatste update: om 13:02

Dennis te Braak legt zijn werkzaamheden als trainer van Feyenoord O19 per direct naast zich neer. Dat meldt Feyenoord Youth Watcher. Waarom Te Braak stopt, is nog niet duidelijk. 

Te Braak was pas een paar maanden in dienst als trainer van Feyenoord O19. In juni van dit jaar volgde hij Robin van Persie op, die zoals bekend voor het hoofdtrainerschap bij sc Heerenveen koos. Te Braak werd doorgeschoven vanuit zijn rol als assistent-coach bij de beloftenploeg. Daar wordt hij geassisteerd door Ulrich van Gobbel en Ibrahim Afellay. 

Waarom Te Braak nu stopt, is niet bekend. 'De precieze toedracht is nog onduidelijk', schrijft Feyenoord Youth Watcher op X, voorheen Twitter. Mocht de trainer daadwerkelijk zijn vertrek hebben aangekondigd bij het bestuur, dan zal hij aanstaande woensdag waarschijnlijk niet van de partij zijn als Feyenoord O19 het in het kader van de Youth League opneemt tegen de leeftijdsgenoten van Benfica. 

De eerste twee wedstrijden in het jeugdtoernooi verloor Feyenoord. Bayer Leverkusen was met 2-1 te sterk, Girona met 2-0. Ook in de competitie gaat het nog niet geweldig. Waar Van Persie vorig seizoen nog tweede eindigde met de talentenploeg, staat Feyenoord O19 nu zesde.