Brobbey gaat gebukt onder Weghorst-goals, weet Driessen

Brobbey gaat gebukt onder situatie bij Ajax: 'Heeft hij een hoop problemen mee'

Vandaag om 14:05

Brian Brobbey gaat gebukt onder zijn huidige situatie bij Ajax, weet Valentijn Driessen. De spits, die vooralsnog niet scoort, werd tegen Heracles Almelo na een uur spelen vervangen door Wout Weghorst, die wél scoorde. Dat zit Brobbey niet lekker, stelt de journalist van De Telegraaf. 

"Dit werkt als een tierelier", begint Driessen in een video-item van De Telegraaf. "Brobbey maakt de boel gek, en Weghorst maakt het af. Brobbey zelf heeft daar een hoop problemen mee. Dat kan ik me goed voorstellen. Maar als de trainer principes heeft en zich vasthoudt aan wat hij zei, dan moet Brobbey gewoon de eerste spits blijven."

"Maar, hij mag sommige kansen ook wel afmaken hoor", vervolgt Driessen, die daarmee doelt op de mogelijkheid in de openingsfase en de kans kort na rust. Ondertussen klopt Weghorst, die twee keer het net vond, behoorlijk op de deur. "Die man maakt iedereen gek. Overal waar hij gezeten heeft. Dat is ook een kwaliteit. Weghorst wil wel graag spelen vanaf de eerste minuut, want hij denkt dat hij ook vanaf het eerste minuut het verschil kan maken."

Farioli zou er volgens Driessen wijs aan doen om voorlopig aan dit speelplan vast te houden. "Dit is een bewezen recept. Waarom zou je daar van afwijken? Maar ik kan me voorstellen dat het op een gegeven moment niet langer houdbaar is. Dan gaat iedereen om Weghorst roepen, en gaat Farioli denk ik overstag. Als je Brobbey nu laat vallen, dan valt hij niet meer op te rapen. Niet door Farioli."