Van Basten wilde aan de slag met Brobbey

Van Basten wilde aan de slag met Brobbey: 'Maar denk dat hij geen trek in me had'

21 oktober om 21:53

Marco van Basten heeft vorig seizoen aangeboden om aan de slag te gaan met Brian Brobbey bij Ajax. De Ballon d'Or-winnaar kreeg echter een 'nee' vanuit Amsterdam na zijn aanbod, waardoor hij niet langer bereid is om Brobbey te helpen.

Nadat Brobbey afgelopen weekend een teleurstellende wedstrijd speelde tegen Heracles Almelo, komt hij weer ter sprake bij Rondo. In een lange discussie probeert Van Basten duidelijk te maken dat hij niet goed opgeleid is door Ajax. "Hij zei laatst: meneer Van Basten heeft het heel vaak over mij, hij zal vast wat in me zien. Dat klopt ook. Die jongen heeft heel veel kwaliteiten, maar dat komt er niet genoeg uit. Dat is jammer. In het begin, twee jaar geleden, deed hij het nog goed: toen kwam hij er als invaller in en scoorde hij wel veel."

Tafelgenoot Alex Pastoor richt zich vervolgens tot Van Basten. "Is het misschien een idee dat hij zich er eens mee gaat bemoeien?", vraagt de clubloze trainer met betrekking tot Brobbey, terwijl hij naar Van Basten wijst. Vervolgens onthult San Marco dat hij vorig seizoen bereid was om aan de slag te gaan met de spits van Ajax. "Dat is me in het begin met Van 't Schip gevraagd. Ik heb gezegd: dat wil ik wel."

"Maar dat hebben Van 't Schip en Brobbey uiteindelijk allebei niet gedaan, ik weet niet precies hoe dat gegaan is", gaat Van Basten verder. "Ik ga het nu ook niet meer doen, maar ik heb het toen wel aangeboden. Waarom het niet gebeurd is? Ik denk dat hij geen trek in mij had, wat ook prima is. Maar dat was het, volgens mij. Ik heb dit aangeboden aan John, het kwam zo ter sprake."