Janssen en Affelay kritisch op Bakayoko

Janssen en Affelay kritisch op PSV-aanvaller: 'Dat kan gewoon niet'

20 oktober om 23:02

Theo Janssen en Ibrahim Affelay zijn erg geschrokken van het niveau van Johan Bakayoko. De buitenspeler van PSV is nog niet in vorm gekomen dit seizoen en de analisten denken zelfs dat de Belg op de bank moet gaan plaatsnemen.

"Weet je wie ik heel erg matig vond? Bakayoko", begint Janssen zijn opinie over de aanvaller bij NOS Studio Voetbal. "Het wordt zo irritant. Elke keer komt hij in de één-tegen-één, gaat die wandelen en speelt 'ie de bal terug."

Vorig seizoen kende Bakayoko een ijzersterk seizoen en kwam er ook interesse van buitenlandse clubs. "Misschien kan hij niet met de druk omgaan? Als hij op tempo komt, spelers opzoekt en naar binnen en naar buiten kan, is hij niet te verdedigen. Maar hij vertraagt telkens."

Affelay deelt de mening van Janssen en vindt Bakayoko te voorspelbaar. "Negen van de tien keer gaat hij naar binnen en hij wil tegenstanders vanuit stilstand passeren. Dat kan gewoon niet. Ga ook eens buitenom. Ga eens buitenom, een beetje variatie in je spel. Hij is heel makkelijk te verdedigen."

Janssen denkt dat het tijd wordt om de Belgische aanvaller te wisselen. "Je kan bijvoorbeeld Driouhech opstellen of Perisic die daar geweldig uit de voeten kan. Als je dit brengt als speler bij zo'n grote club."