Van Hintum over Weghorst

'Ik heb Weghorst helaas ooit weggestuurd, dan baal je natuurlijk enorm'

Vandaag om 12:00
Laatste update: om 13:56

Marc van Hintum is ooit verantwoordelijk geweest voor het wegsturen van Wout Weghorst bij Willem II. Dat vertelt de huidig scout van VVV-Venlo bij Goedemorgen Eredivisie van ESPN.

"Ik heb hem helaas ooit weggestuurd bij Willem II", steekt Van Hintum van wal bij Goedemorgen Eredivisie over Weghorst. "Samen met Jurgen Streppel. Die jongen kwam bij ons uit Almelo. Ik had een gesprek met zijn ouders. Die hebben een tankstation volgens mij. Daarmee wil ik zeggen dat het hele leuke en verstandige ouders van een bepaald niveau zijn. Dat zag je meteen. Die ouders kwamen bij ons met hem, om hem te testen."

Na dat gesprek en die test ging Weghorst aan de slag bij Willem II. "Hij kwam bij ons en we hebben hem een kans gegeven in het tweede elftal", aldus de toenmalig directeur spelersbeleid van de Tilburgers. "Hij moest op zichzelf gaan wonen. Er was weinig geld. Hij werd begeleid door mensen. Dat ging toch heel moeilijk. Aan het einde van het seizoen vonden we dat hij zich onvoldoende had ontwikkeld. Toen is hij weer weggestuurd."

Uiteindelijk kreeg Van Hintum spijt, geeft hij toe. "Bij Heracles al eigenlijk. Op het moment dat zo’n jongen het eerste elftal haalt en gaat scoren. Dan baal je natuurlijk enorm."

Via FC Emmen, Heracles Almelo, AZ, VfL Wolfsburg, Burnley en Besiktas wist Weghorst zich uiteindelijk op te werken tot Manchester United. Na dat avontuur belandde hij via TSG Hoffenheim en opnieuw Burnley bij Ajax. Ook droeg Weghorst inmiddels al 41 keer het shirt van het Nederlands elftal.