Frans Janssen over uitkomst PSV rechtszaak

Verbazing bij PSV: 'Moeten de fans nu met een parachute in het uitvak landen?'

Vandaag om 12:29
Laatste update: om 13:30

PSV neemt, ondanks de gewonnen rechtszaak, geen uitfans mee naar Paris Saint-Germain. Ook raden de Eindhovenaren de supporters af om naar Parijs af te reizen. In gesprek met het Eindhovens Dagblad reageert commercieel directeur Frans Janssen op de opvallende uitkomst van de rechtszaak.

Het gebiedsverbod voor de fans van PSV rondom het stadion blijft staan. Enkel het absolute verbod om naar de wedstrijd te gaan is van de baan. "Het is heel teleurstellend voor iedereen", reageert Janssen. "Maar door het gebiedsverbod voor PSV-supporters konden we niet anders dan dit besluit nemen. Als je al een ticket voor de wedstrijd in je zak hebt, ben je in principe supporter en kun je alsnog aangehouden worden. Of als je een PSV-sjaaltje om je nek hebt of een tattoo van PSV."

Janssen vindt de uitkomst op zijn zachtst gezegd opmerkelijk. "PSV-supporters mogen zich wel in het stadion begeven, maar niet rondom het stadion. Daar kunnen ze aangehouden worden als ze zich als PSV'er uiten, in welke vorm dan ook. Wij kunnen daarom niet voor hun veiligheid instaan. Door het te korte tijdsbestek hebben we ook geen alternatief kunnen organiseren om het toch veilig te doen. Dit gaat uiteindelijk gewoon te ver. Wat er wel kan? Tja, moeten ze nu misschien met een parachute in het uitvak landen? Dat gaat ook wat ver, of niet?"

Het lijkt er in ieder geval wel op dat PSV in aanloop naar de uitwedstrijd tegen Stade Brest in december 'winst heeft geboekt'. Janssen durft er echter zijn handen niet voor in het vuur te steken. "We gaan zo snel mogelijk met de leiding van die club praten om duidelijkheid te verkrijgen. Het gaat om een heel ander departement, dus de regelgeving kan ter plekke anders zijn. We hopen supporters hier zo snel mogelijk over te kunnen inlichten."

Beluister de nieuwste #DoneDeal over Antony, Ajax, PSV, Feyenoord en Indonesië!