Van der Ende vindt penalty Ajax terecht

Oud-arbiter buigt over penalty Ajax: 'Misschien moet men zich dat realiseren'

Vandaag om 20:23
Laatste update: om 20:29

Mario van der Ende is van mening dat scheidsrechter Edwin van de Graaf de juiste beslissing heeft genomen door Ajax een penalty toe te kennen na de overtreding op Wout Weghorst. Hoewel er veel discussie is ontstaan over de cruciale strafschop voor de Amsterdammers, vindt de oud-topscheidsrechter dat deze discussie overbodig is.

'Vraag over de Ajax-strafschop bij Heracles Ajax. Volgens de commentator te licht en er wordt gesproken over een 'typische Ajax-strafschop'', begint Van der Ende zijn bericht op X. 'Mijns inzien een duidelijke overtreding. Misschien moet men zich realiseren dat een overtreding  gepaard met contact een directe vrije schop is.'

Ajax kende een moeilijke middag uit bij Heracles Almelo. De Amsterdammers wonnen uiteindelijk met 3-4, mede doordat invaller de beslissende strafschop binnen schoot. Veel analisten en fans vonden het een te makkelijk gegeven strafschop en kijken er dus anders naar dan Van der Ende.

Ook Heracles-aanvaller Mario Engels was niet te spreken over de beslissing van de arbitrage. "Een typische Ajax-penalty", stelt de Duitse buitenspeler bij ESPN. "Dit is geen 50/50-moment. Dit was een 80/20-moment. Wout is twee meter, en gaat vallen. Slim gedaan, maar dan heb je tien penalty's in iedere wedstrijd.”