Frictie tussen Van Persie en Noppert bij Heerenvee

Frictie tussen Van Persie en Noppert bij Heerenveen: "Het zit niet lekker"

Vandaag om 13:12

Het botert niet helemaal tussen Robin van Persie en Andries Noppert bij sc Heerenveen. Dat de dertigjarige doelman ook dit seizoen de tweede keus is achter Mickey van der Hart, lijkt ten grondslag te liggen aan de onderlinge frictie.

"Noppert vindt dat de communicatie met Van Persie gewoon niet lekker loopt", vertelt clubwatcher Roelof de Vries van de Leeuwarder Courant in Sportcast. "Hij speelt niet, dus natuurlijk is hij dan chagrijnig. Maar als je dan vraagt naar redenen waarom dat is, dan komt dat omdat het niet lekker loopt met Van Persie. Het gaat een beetje tussen kamp-Noppert, waar keeperstrainer Harmen Kuperus bij zit, en Van Persie. En dat zit niet lekker. Ze zijn gewoon het niet met zijn keuze eens."

Kuperus ging deze zomer als keeperstrainer aan de slag bij Heerenveen. Diezelfde functie vertolkte hij al eerder in het Abe Lenstra Stadion, maar onder meer ook bij Go Ahead Eagles. Hij lijkt het niet eens te zijn met de keuze van Van Persie voor Van der Hart. "Dat heb ik inderdaad vernomen." Presentator Arjen de Boer reageert verrast. "Dus eigenlijk zegt Kuperus: Noppert moet op de goal. Maar de hoofdtrainer zegt: we zetten toch Mickey van der Hart op goal." Dat beaamt De Vries. "Ja."

"Je kan die keuze maken, maar je moet dat ook een beetje goed managen", gaat de LC-verslaggever verder. "Als ik het goed hoor, zit daar een beetje frictie tussen. Ik vraag me af of dat nog goedkomt." Noppert werd in 2022 door de Friezen overgenomen van Go Ahead Eagles. Hij groeide daarna verrassend uit tot eerste doelman van het Nederlands elftal op het WK in Qatar. Dat hoge niveau wist hij echter niet vast te houden.

Afgelopen zomer was Noppert nog in beeld als reservedoelman voor Ajax. Heerenveen wilde hem alleen laten gaan als Jay Gorter de omgekeerde weg zou bewandelen, al dan niet op huurbasis. Die laatste bedankte evenwel.