Luijckx over Van Persie bij sc Heerenveen

'Bewondering' voor Van Persie: 'Ik vind hem soms een beetje spiritueel'

Vandaag om 08:10

Kees Luijckx spreekt zijn waardering uit voor Robin van Persie. Tegelijk vraagt de analist zich af hoe realistisch de 41-jarige trainer van sc Heerenveen te werk gaat.

"Met bewondering", reageert Luijckx bij Voetbalpraat op ESPN op de vraag hoe hij naar Van Persie bij Heerenveen kijkt. "Omdat ik het zo'n nieuw geluid in de Eredivisie vind. Hoe hij over voetbal praat, hoe hij naar zijn spelers is en hoe bevlogen hij is... Ik vind hem soms zelfs een beetje spiritueel." Luijckx plaatst wel een kanttekening. "Voetbal is een keihard spel. Kan hij Heerenveen met deze spelers naar een hoger plan tillen? Dat is het lastige."

Volgens Luijckx zit de denkwijze van Van Persie tussen 'spiritueel en heel realistisch' in. "Ik denk dat hij zijn spelers kan inspireren en motiveren. Maar het kan wel een lastig seizoen worden, want hij vraagt héél veel van zijn spelers. Die kunnen dat niet altijd uitvoeren", stelt hij. "Ik kijk heel graag naar Robin van Persie. Voor zo'n trainer zou ik door het vuur gaan. Maar of het realistisch is, moet blijken voor Heerenveen."

Heerenveen heeft in de eerste acht wedstrijden acht punten verzameld. Daarmee staan de Friezen op de vijftiende plaats.

Beluister de nieuwste Studio Oranje over de wanvertoning van Oranje en verbazingwekkende uitspraken van Koeman!