Karsdorp over PSV en Feyenoord

'Dit PSV is beter dan het Feyenoord uit 2017, waarmee ik kampioen werd'

Vandaag om 07:03

Rick Karsdorp zit op zijn plek bij PSV. De 29-jarige vleugelverdediger verwacht geen warm welkom in De Kuip, waar de oud-Feyenoorder op 22 december terugkeert voor de Eredivisie-topper.

Karsdorp doorliep de jeugdopleiding van Feyenoord en speelde twee periodes in de hoofdmacht. Als speler van AS Roma werd de rechtsback ook al eens uitgefloten in De Kuip. Destijds wegens een uit zijn verband getrokken flirt met Ajax en een akkefietje met John de Wolf. "Ik verwacht nu niet veel anders. Leuk is het niet. Maar toen ik op huurbasis terugkeerde, was mijn gevoel voor de club al heel anders dan in mijn eerste periode", zegt hij tegen NU.

"En voetbal is mijn werk, hè?", benadrukt Karsdorp. "Ik kan misschien nog vijf of zes jaar mee. Daar wil ik alles uit halen, ook als dat bij PSV is." In Eindhoven voelt Karsdorp zich als een vis in het water. "Het niveau dat PSV vorig seizoen haalde, is er dit jaar nog niet. Maar dit PSV is beter dan het Feyenoord van 2017, waarmee ik kampioen werd. En we spelen het aanvallende voetbal dat ik zo graag wil spelen."

Bij PSV maakte Karsdorp nog geen enkele keer de negentig minuten vol. "Ik geloof erin dat ik een volledig seizoen op topniveau kan volmaken, maar ik moet extra voorzichtig zijn", doelt hij op zijn verleden met knieblessures. "Mijn knieën worden nooit meer perfect. Wellicht dat ik op mijn 35e misschien zelfs mank loop of kunstknieën heb. Maar blessures zijn ook mentaal. En ik zit nu lekker in mijn vel."

Beluister de nieuwste Studio Oranje over de wanvertoning van Oranje en verbazingwekkende uitspraken van Koeman!