Karsdorp bedankt voor Nederlands elftal

'Ik kan het mooi brengen, maar ik ben eerlijk: Oranje is een gesloten boek'

Vandaag om 09:08

Rick Karsdorp stelt zich in de toekomst niet meer beschikbaar voor het Nederlands elftal. De 29-jarige rechtervleugelverdediger van PSV wil zich volledig op het clubvoetbal richten.

Karsdorp speelde eind 2016 en begin 2017 bij elkaar drie interlands. Daarna werd hij nooit meer opgeroepen. De back heeft niet de ambitie om zich bij PSV in de kijker van bondscoach Ronald Koeman te spelen. "Nee, helemaal niet. Ik hou van mijn kids en ik geniet van de tijd die ik met hen en mijn vrouw kan spenderen", laat hij optekenen door Voetbal International. "In de afgelopen zeven jaar bij Roma was ik heel vaak van huis. De laatste periode trainde ik individueel bij Roma, was ik vaak ’s ochtends alweer thuis. Daar raakten de kinderen aan gewend en ik zag ze veranderen naar mij toe. Vond ik geweldig om te zien."

Koeman hoeft Karsdorp niet te bellen. "Klopt, Oranje is een gesloten boek", benadrukt hij. "Met PSV spelen we meer wedstrijden. Het wordt fysiek ook wat zwaarder allemaal. En nu de kinderen er zijn, geniet ik daar gewoon van in de extra tijd die ik heb. Daardoor kan ik ook langer fit blijven."

"Het Nederlands elftal heeft geweldige backs, dus ik hoef hier niet lang over na te denken", doelt hij op onder meer Denzel Dumfries en Jeremie Frimpong. "Ik kan het heel mooi brengen, dat ik het nog hoop of zo, maar, nee ik ben gewoon eerlijk. Ik focus me volledig op PSV en op mijn gezin."

Beluister de nieuwste Studio Oranje over de wanvertoning van Oranje en verbazingwekkende uitspraken van Koeman!