Derksen vindt salaris voor Ferguson bezopen

Derksen laat ander geluid horen over beslissing van United: 'Ik vond het al bezopen'

Vandaag om 10:55

Johan Derksen snapt niet dat Manchester United oud-coach Sir Alex Ferguson nog 2,5 miljoen euro per jaar betaalde. De analist vindt het 'bezopen dat iemand die handen schudt zo veel krijgt', maar tafelgenoot Valentijn Driessen is het er niet helemaal mee eens.

"Ik vond het al bezopen dat een ex-manager die al een godsvermogen heeft verdiend, ook nog 2,5 miljoen krijgt als een soort ambassadeur om handen te schudden", luidt de mening van de uitgesproken Derksen in Vandaag Inside. Tafelgenoot Driessen laat echter een ander geluid horen. "Ik vind het ook gewoon heel normaal dat je zo’n uithangbord hebt. Wie moet dat nu worden na hem dan?"

Via Engelse media kwam afgelopen week het nieuws naar buiten dat INEOS het contract van Manchester United-legende Ferguson zou stopzetten. De nieuwe eigenaren van de club moeten kosten besparen, waardoor ook het kerstfeest niet meer doorgaat. Ferguson blijft nog wel welkom bij de wedstrijden en actief als non-executive directeur, maar zijn salaris als ambassadeur kan hij vergeten.