Noppert reageert op beslissing Van Persie

Noppert laat van zich horen: 'Ik dacht: wat is nu precies de bedoeling?'

15 september om 09:59
Laatste update: 15 september om 10:02

Andries Noppert beleeft op dit moment een lastige periode. Bij SC Heerenveen moet de doelman vooralsnog Mickey van der Hart voor zich dulden en Noppert weet niet hoe zijn perspectief er nu uitziet. 

In de afgelopen tijd heeft Noppert veel onzin gehoord over de keeperssituatie bij Heerenveen. "Dat ik er veel moeite mee zou hebben. Dat ik er heel erg mee zat. Dat is niet zo", stelt de goalie in gesprek met Omroep Friesland. "Natuurlijk is het vervelend dat je niet speelt. Maar mensen bedenken zelf hun verhalen. Ze kunnen mij beter vragen."

Net voor de eerste competitiewedstrijd tegen Ajax vertelde trainer Robin van Persie dat hij iedere wedstrijd opnieuw zal beoordelen welke keeper hij gaat opstellen. "Dat heb ik ook gehoord", reageert Noppert. "Waardoor ik dus dacht: wat is nu precies de bedoeling? Het lijkt me dat hij het over een bepaalde periode gaat bekijken, maar dat is mij ook niet duidelijk."

Noppert heeft wel een verklaring gekregen van Van Persie. "Hij zei dat hij tegen Ajax met Mickey wilde spelen. En dat was het", aldus de doelman. "Hij heeft aan het begin aangegeven dat hij het van wedstrijd tot wedstrijd gaat bekijken. Ik weet niet hoe hij er nu in staat."

"Ik heb gezegd dat ik het daar niet mee eens ben. Ik vind dat een keeper vertrouwen nodig heeft", gaat Noppert verder. "En dat je een keeper laat staan, gewoon ouderwets. Anders zorgt dat voor onrust. Waarom zou je een keeper wisselen als het goed draait?"

Beluister de nieuwste #DoneDeal over Memphis, het bijzondere project in Indonesië, Ajax en FC Buitenkans!