Rensch over Ten Hag en Farioli

'Farioli en Ten Hag zijn allebei tactisch supersterk, snap de vergelijking wel'

Vandaag om 08:57

Devyne Rensch is onder de indruk van Francesco Farioli. De rechtsback ziet gelijkenissen met zijn oude trainer Erik ten Hag en merkt dat de Italiaan hem beter maakt, laat hij weten in gesprek met Voetbal International.

Al jaren speelt Rensch in het eerste, maar zijn beste seizoen kende hij onder Ten Hag. Onder Farioli is de rechtsback echter ook goed begonnen en dat is geen toeval. De Italiaan maakt hem naar eigen zeggen een betere speler. "Het belangrijkste voor mij is dat hij me écht het vertrouwen geeft om lekker vrij te voetballen. De rol die ik heb, die ik krijg in het team, bevalt me heel erg goed. Ik kan me daar heel erg in vinden. Het vertrouwen dat hij me geeft, waardeer ik enorm. Dat brengt het beste in mij naar boven."

"Deze trainer heeft van begin af aan heel duidelijk zijn plan uitgelegd", vervolgt Rensch. "Daar hebben we ook vanaf begin af aan ook echt op getraind. Voor iedereen is duidelijk wat hij moet doen. Met de bal of bij balverlies. Ik moet bijvoorbeeld heel veel helpen in de opbouw, dat was natuurlijk altijd al wel zo bij Ajax, maar ik krijg nu heel veel verantwoordelijkheid. Maar daarnaast heb ik dus ook wel de vrijheid om mee aan te vallen en daar mijn bijdrage te leveren."

Rensch had niet veel moeite met de veranderingen onder Farioli. "Ik moet zeggen, ik ben wel een speler die zich snel kan aanpassen aan een speelwijze of systeem. Bij Ajax speel ik nu eigenlijk drie posities in één, dat klopt wel ja. Maar dat ligt me goed, ik ben een speler die op meerdere posities kan spelen, die veelzijdigheid heb ik altijd gehad."

De vergelijking tussen Farioli en Ten Hag is al vaker gemaakt. Rensch begrijpt dat wel. "Ze zijn allebei tactisch supersterk. Het is wel echt een trainer, de hele staf eigenlijk, die er tactisch bovenop zit. Maar ook gewoon als mens, is het fijn om met ze te werken. Ze helpen ons met alles: tactisch zijn we heel erg goed voorbereid, elke wedstrijd. Natuurlijk is het de ene wedstrijd anders dan de andere, maar dat is nu eenmaal het leven, dat is voetbal. Niet elke wedstrijd kan je 5-0 winnen, snap je. Wat voor mij belangrijk is, is dat we écht goed zijn voorbereid. En we zijn best wel flexibel: elke wedstrijd gaan we er tactisch toch weer iets anders in, wat het beste is tegen die tegenstander."

Beluister de nieuwste #DoneDeal over Feyenoord, Ajax, PSV én de beste Eredivisie-vertrekkers hier!