Priske over kritiek

Priske werd 'geraakt' door specifieke kritiek: 'Wel het laatste wat ik zou willen'

Vandaag om 07:43

Brian Priske heeft tegenover Feyenoord Magazine verteld dat bepaalde kritiek hem geraakt heeft dit seizoen. De Deen maakt in het interview duidelijk hoe hij Feyenoord wil laten spelen dit seizoen.

Toen Priske besloot in een 3-4-3-opstelling te beginnen bij Feyenoord, kwam hem dat op veel kritiek te staan. "Voor mij is een formatie niet meer dan een gereedschap om spelers te helpen qua startpositie in het veld", steekt de Deen van wal. "Als je naar het hedendaagse voetbal kijkt, dan zie je dat elk team – ongeacht in welke formatie spelend – gedurende een wedstrijd wisselt van formatie. De achterste vier wordt een linie van 3, of de achterste 3 wordt een linie van 4."

"Het zijn maar getallen, startposities op het veld", gaat de 47-jarige coach verder. "Juist daarom raakte het mij, toen mensen zeiden dat ik het DNA van Feyenoord zou hebben veranderd. Dat is wel het laatste wat ik zou willen. De filosofie is in werkelijkheid precies hetzelfde als de afgelopen jaren, namelijk: dominant, aanvallend en agressief voetbal."

Priske hoopt nog altijd de lijn van de succesvolle seizoenen onder Arne Slot door te zetten. "Als het Legioen naar De Kuip komt, dan zien ze een team dat wil aanvallen, druk zetten en dominant spelen. Dat is onze filosofie. Dat is Feyenoord. Dat is ook hoe ik mijn team wil laten spelen." Sommige duels moet er wel rekening gehouden worden met de tegenstander. "Maar het gaat erom dat de filosofie uiteindelijk hetzelfde blijft. Die belofte kan ik ook maken aan de supporters, ongeacht of we nu 3-4-3, 4-3-3 of in een ander systeem spelen. Ons voetbal is dominant, meedogenloos en dapper."

"Uiteindelijk draait het om de club", benadrukt Priske. "Ik zal bijvoorbeeld nooit zeggen dat er op de Feyenoord Academy anders gespeeld moet worden dan nu gebeurd. De filosofie van de club staat bovenaan, die is belangrijker dan de coach, de directeur of wie dan ook. Ik hoop in die zin dat mensen zien dat ik een teamplayer ben. Zo was het al toen ik zelf voetbalde en zo is het nu ook. Ik weet dat mijn rol als hoofdtrainer belangrijk is, maar ik kan niet zonder goede mensen om mij heen. Een goede onderlinge samenwerking is uiteindelijk de manier om met elkaar succes te behalen."

Beluister de nieuwste #DoneDeal over Feyenoord, Ajax, PSV én de beste Eredivisie-vertrekkers hier!