Manager Rensch: 'In gesprek met clubs in Europa'

'Rensch wordt door veel clubs gevolgd, we zijn in gesprek met enkele'

Vandaag om 19:12
Laatste update: om 19:13

Van een overstap van Devyne Rensch naar Fenerbahçe is op dit moment geen sprake. Wel staat de 21-jarige verdediger van Ajax er in heel Europa uitstekend op, zo vertelt zijn management aan het Turkse Takvim.

Rensch werd deze week in verband gebracht met Fenerbahçe. Trainer José Mourinho zou hem naar Istanbul willen halen doordat Bright Osayi-Samuel met zijn fitheid worstelt en Mert Müldür niet voldoet aan de verwachtingen. Takvim claimt nu met de manager van de rechtsback te hebben gesproken.

Rensch zou op dit moment geen intentie hebben om aan de slag te gaan in de Süper Lig. "Rensch is een speler die door veel teams in Europa wordt gevolgd. Er is geen aanbieding", wordt gesteld over de interesse van Fenerbahçe. "Daar denken wij op dit moment ook niet aan. Wij zijn in gesprek met enkele clubs in Europa."

De Jong Oranje-speler heeft nog maar een contract tot het einde van het seizoen en zou dus transfervrij kunnen vertrekken. Ajax probeert hem nog wel langer vast te leggen. Daarover zijn beide partijen in gesprek. "Ik wil heel graag dat als ik op een dag vertrek, Ajax een mooi bedrag aan mij verdient. Het is alleen niet zo dat ik blind kan bijtekenen. Alle puzzelstukjes moeten eerst goed vallen", zei Rensch vorige maand.

Beluister de nieuwste #DoneDeal over Feyenoord, Ajax, PSV én de beste Eredivisie-vertrekkers hier!