Van der Vaart en Janssen twijfelen over Zirkzee

Van der Vaart twijfelt over Oranje-spits: 'Dan vind ik Memphis nog veel beter'

13 oktober om 23:02

Rafael van der Vaart en Theo Janssen hebben hun twijfels bij de kwaliteiten van Joshua Zirkzee. Beide analisten vinden de aanvaller van Manchester United geen 'échte' spits.

"Pierre (van Hooijdonk, red.) zei tegen mij dat ik een keer goed naar Zirkzee moest gaan kijken", begint Van der Vaart over Zirkzee bij NOS Studio Voetbal. "Toen heb ik een wedstrijd gezien, waar hij heel goed was. Hij heeft alles, maar ik mis een peper in zijn reet. Hij laat het allemaal een beetje gebeuren. Brian Brobbey zie je sleuren. Je zou maar tegen Brobbey staan, dan heb je een heel vervelende middag of avond."

Tafelgenoot Janssen kan zich vinden in de woorden van zijn collega. "Heeft Zirkzee wel de absolute wil om ieder seizoen dertig goals te maken? Hij komt nooit in de zestien. Het is een geweldige voetballer en hij voetbalt fantastisch mee. Maar je wordt ook afgerekend op de goals die je maakt en hij scoor niet super veel", stelt de voormalig speler van onder andere Ajax, FC Twente en Vitesse.

Van der Vaart vergelijkt Zirkzee tot slot met een andere Nederlandse voetballer. "Hij zakt heel veel in, net als Memphis. En dan vind ik Memphis nog veel beter."