Rensch over Ajax, Roma en contract

'Er waren veel clubs geïnteresseerd en heb ambities, maar Ajax is een droomclub'

Vandaag om 07:17

Devyne Rensch is blij dat hij bij Ajax is gebleven deze zomer. De rechtsback kon rekenen op de nodige interesse en was in gesprek met AS Roma, maar uiteindelijk bleef hij in Amsterdam. Dat neemt niet weg dat het talent ambities heeft, laat hij weten tegenover Voetbal International.

AS Roma was deze zomer nadrukkelijk in de markt voor Rensch. Beide partijen praatten met elkaar, maar van een transfer kwam het mede door de vele veranderingen bij de Romeinen niet. "Er waren wel meer clubs geïnteresseerd in me deze window", aldus Rensch. "Dan ga je wel even alles op een rijtje zetten, maar uiteindelijk heb ik ervoor gekozen om niet weg te gaan. Ik ben nog gewoon Ajax-speler en het is zeker geen straf om hier te zijn, want ik ben superblij, ik voel me goed, ik voel me fit. De trainers, de tactiek, alles eromheen, het bevalt me goed. Dus ik zit er helemaal niet mee dat ik niet weg ben gegaan. Ik ben eigenlijk méér dan blij dat ik ben gebleven."

Rensch denkt niet dat hij snel uitgeleerd raakt bij Ajax. "Maar natuurlijk heb ik wel ambities, om het zo te zeggen. Ik heb nu al meer dan 140 wedstrijden voor Ajax gespeeld, maar ik ga Ajax ook niet zomaar inruilen voor een andere club. Ajax is gewoon een droomclub, een niet normaal grote club om voor te spelen. Zeker voor een jonge jongen, want ik ben natuurlijk nog steeds heel jong. Ik heb zeker nog punten waar ik aan moet werken, die ik moet verbeteren. Ajax is zeker een club waarbij dat kan."

De rechtsback heeft een aflopend contract bij Ajax. Het enige wat Rensch over die situatie kan zeggen, is dat zijn management in gesprek is met de Amsterdammers. "Dat zijn ze altijd. Niet alleen over mijn contract, maar ik ben een kind van de club, dus ze zijn altijd wel in gesprek. Verder heb ik er eigenlijk niets over te zeggen."

Beluister de nieuwste #DoneDeal over Feyenoord, Ajax, PSV én de beste Eredivisie-vertrekkers hier!