Vermoedelijke opstelling Oranje

Vermoedelijke opstelling Oranje: Koeman puzzelt en kiest vervanger Van Dijk

Vandaag om 12:35

Ronald Koeman moet puzzelen in de achterhoede, nu tegen Duitsland Virgil van Dijk ontbreekt door zijn rode kaart tegen Hongarije (1-1). VoetbalPrimeur helpt de bondscoach van het Nederlands elftal een handje in aanloop naar de kraker tegen Die Mannschaft.

Tegen Hongarije was het door de afwezigheid van Teun Koopmeiners, Jerdy Schouten en Joey Veerman en Frenkie de Jong nog puzzelen. Nu is de achterhoede het probleem. Van Dijk is er tegen Duitsland niet bij door de rode kaart die hij pakte tegen Hongarije. De verwachting is dat Mickey van de Ven naar het centrum zal verhuizen. Jorrel Hato wordt de vervanger van de snelheidsduivel op linksback. De Vrij zal vermoedelijk de aanvoerdersband dragen. Dumfries deed dat vrijdag tegen Hongarije, maar de centrumverdediger stond toen niet meer in het veld. 

De verwachting is dat het middenveld van Oranje wederom gevormd wordt door Ryan Gravenberch, Quinten Timber en Tijjani Reijnders. In het spelersrapport van VoetbalPrimeur werd het trio beoordeeld met een 5,5, 6 en een 5. Toch lijkt niets erop te wijzen dat Guus Til of Mats Wieffer in de basis zullen beginnen op het middenveld.

In de voorhoede wordt ook één wijziging verwacht. Net als de vorige interlandperiode lijkt Koeman van spits te wisselen. Brian Brobbey begint ten faveure van Joshua Zirkzee in de punt. De Ajacied maakte in de Johan Cruijff Arena tegen Duitsland veel indruk en hoopt die prestatie te evenaren of overtreffen. Brobbey wordt geflankeerd door Cody Gakpo en Xavi Simons.

Vermoedelijke opstelling Oranje: Verbruggen; Dumfries, De Vrij, Van de Ven, Hato; Gravenberch, Q. Timber, Reijnders; Simons, Brobbey, Gakpo. 

Beluister de nieuwste Studio Oranje over de spitsenkwestie, 'wereldklasse' op het middenveld, Memphis Depay en alles in aanloop naar de Nations League-duels!