Timber gaat voor zijn kans bij het Nederlands elftal

'Het Nederlands elftal wordt nu gebouwd, ik wil daar bij zijn'

Vandaag om 17:52

Quinten Timber hoopt zijn kans te grijpen op het middenveld bij het Nederlands elftal. De Feyenoord-captain weet dat er een moordende concurrentie is op zijn positie, maar hij wil zijn plek gaan afdwingen.

Bij Oranje probeert Timber meteen vol bravoure te spelen, net als bij zijn club. "Ik ben ook geen type dat stil in een hoekje gaat zitten, dat zit niet in mijn karakter", legt Timber uit aan het Algemeen Dagblad. "Ik vind het leuk om hier te zijn. Het is leuk om mezelf te mogen meten op dit niveau."

Op het middenveld is de concurrentie voor Timber hevig. Ook nu er met Frenkie de Jong, Teun Koopmeiners, Jerdy Schouten en Joey Veerman spelers zijn afgevallen met blessures. "Het is dringen, er zijn heel veel goede middenvelders", aldus Timber. "Maar het team wordt gebouwd nu. Ik wil daar bij zijn. Op de trainingen geniet ik er al van dat het niveau hoger is dan ik gewend ben – en ik ben fantastisch opgevangen. Dit is zo’n goede groep wat dat betreft. Het voelt echt als een eer om hier te zijn."

In de vorige interlandperiode was ook tweelingbroer Jurriën van de partij. "Met Jurr erbij is het natuurlijk nóg mooier allemaal", stelt Timber. Deze keer moest de speler van Arsenal met een lichte blessure afhaken. "We appen en bellen veel. En hij is er over een tijdje hopelijk weer bij."

Beluister de nieuwste #DoneDeal over Feyenoord, Ajax, PSV én de beste Eredivisie-vertrekkers hier!