Farioli geeft masterclass

Farioli geeft 'Mbappé-masterclass' op evenement in Italië: 'Altijd aan het werk'

Vandaag om 14:56

Francesco Farioli is tijdens de interlandperiode afgereisd naar Italië, om daar het Il Festivo dello Sport van La Gazzetta dello Sport bij te wonen. Op dat evenement gaf de trainer van Ajax een 'masterclass' om uit te leggen hoe hij als trainer van OGC Nice Kylian Mbappé afstopte. Ook ging Farioli in op zijn verleden als student en beginnend trainer.

Tijdens Il Festivo dello Sport werd Farioli geïnterviewd. Door middel van een presentatie en een tactiekbord gaf de trainer van Ajax een masterclass over hoe hij er met Nice in slaagde om Mbappé en PSG af te stoppen. "Mijn staf en ik maken daar altijd gebruik van", doelt hij op het tactiekbord. "Net als van videobeelden, om ons voor te bereiden op de wedstrijden. We zijn om 07.30 uur op het trainingscomplex en we stoppen vlak voor het avondeten. Ik krijg soms de vraag of Amsterdam en Nice leuke steden zijn, maar ik vind het moeilijk om daarop te antwoorden. Ik ben altijd aan het werk."

Farioli droomde als kind niet van een baan als hoofdtrainer in het voetbal. "Op de middelbare school wilde ik in de luchtvaarttechniek werken. Maar ik was verschrikkelijk slecht in de exacte vakken, dus ging ik me focussen op filosofie." Na zijn studie rolde Farioli de voetbalwereld in. Nu heeft de Italiaan op 35-jarige leeftijd al drie jaar ervaring als hoofdtrainer. "Ik heb vaak met spelers gewerkt die ouder waren dan ik. Dat was aanvankelijk wat vreemd, maar nu gaat dat beter."

Farioli stond aan het roer bij Fatih Karagümrük, Alanyaspor, OGC Nice en Ajax. De keuze voor een club is niet altijd gemakkelijk. "Ik vind het belangrijk dat je met mensen werkt die een volledig beeld van jou hebben. De eigenaar van Nice, INEOS, wist alles over mij voordat ik daar aan de slag ging. Nice had heel duidelijke ideeën en maakte meteen een goede indruk op me. Ik werk ook graag met mensen uit verschillende landen, zodat we met bijna alle spelers vloeiende gesprekken kunnen hebben. Bovenal probeer ik mezelf te omringen met professionals die mij aanvullen."

Beluister de nieuwste #DoneDeal over Feyenoord, Ajax, PSV én de beste Eredivisie-vertrekkers hier!