Farioli noemt Henderson uitzondelijk

Farioli weg van Ajacied: 'Zegt genoeg over hem, het is een uitzonderlijke speler'

Vandaag om 10:45

Francesco Farioli is in gesprek met Gianluca Di Marzio ingegaan op zijn eerste maanden bij Ajax. De Italiaanse trainer is zich ervan bewust dat hij nu bij een club zit die 'gewend is om te winnen' en heeft lovende woorden over voor één speler in het bijzonder.

"De ambitie is om goed te werk te gaan en een stevige basis op te bouwen", steekt Farioli van wal. "Een groep die speelt met een duidelijk identiteit. Ajax is overduidelijk een prestigieuze club die gewend is om te winnen. Het is heel belangrijk dat we onze eigen manier van werken en spelen creëren. Ik begrijp dat een club die gewend is aan belangrijke resultaten verantwoordelijkheden met zich meebrengt."

Dat Farioli nu hoofdtrainer is bij Ajax, heeft hij mede te danken aan de ervaring die hij opdeed onder de vleugels van Roberto De Zerbi. De Italiaan was onderdeel van de staf van de trainer van Olympique Marseille bij Sassuolo en Benevento. "De ervaring met De Zerbi was zeer positief", aldus Farioli. "We hebben drie jaar samengewerkt en het was een geweldige kans voor mij. Ik heb prachtige herinneringen aan de tijd die we samen door hebben gebracht."

'Hij is een uitzonderlijke speler'
Farioli kan het niet laten om één speler in het bijzonder uit te lichten: Jordan Henderson. "Hij is een uitzonderlijke speler van grote kwaliteit en leiderschap. Hij won als aanvoerder de Champions League, dat zegt genoeg over hem. Zijn winnaarsmentaliteit en werkhouding leveren een fundamentele bijdrage aan het jonge team dat we hebben."

Beluister de nieuwste #DoneDeal over Feyenoord, Ajax, PSV én de beste Eredivisie-vertrekkers hier!