Timber baalt van gelijkspel in basisdebuut bij Oranje

Timber maakt basisdebuut in 'moeilijke wedstrijd': 'Zij bleven maar vertragen'

11 oktober om 23:56

Quinten Timber spreekt van een hele moeilijke wedstrijd na het gelijkspel tegen Hongarije. De middenvelder van Feyenoord mocht voor het eerst in de basis beginnen bij Oranje en daar was hij blij mee, maar hij had liever in een ander duel gedebuteerd. 

"Ze hielden de ruimtes vanaf het begin heel klein. Er was amper ruimte op een paar passes na", analyseert Timber het spel van de Hongaren in gesprek met ESPN. "Als je hier achterkomt, dan weet je dat ze nog meer gaan inzakken en het spel nog meer gaan vertragen en tijd gaan rekken. Uiteindelijk toon je nog wel wilskracht en maak je ondanks die rode kaart nog de gelijkmaker."

Timber maakte wel zijn basisdebuut voor Oranje en dat maakte dat hij met een net iets beter gevoel op de avond terugkijkt. "Natuurlijk ben je daar blij mee en dan wil je jezelf ook graag laten zien, dus op naar meer. Ik ga mijn best doen om dit vaker te mogen doen. Ik zie het niet per se als een kans, want elk moment dat ik speel wil ik mezelf laten zien. Dat was in dit geval ook zo en als ik de kans vaker krijg, blijf ik dat doen. Ik hoop maandag weer."