Quinten Timber over basisdebuut voor Oranje en treffen met Duitsland

'Trotse' Timber open over basisdebuut: 'De Eredivisie is van een ander niveau'

Vandaag om 13:57

Quinten Timber houdt gemengde gevoelens over aan zijn basisdebuut voor het Nederlands elftal. De middenvelder stond vrijdag tegen Hongarije (1-1) voor het eerst in zijn carrière aan de aftrap van een interland, maar had Oranje graag zien winnen. Timber is tegen Duitsland uit op revanche.

"Ik wil niet zeggen dat ik ontevreden ben, maar ik had me graag nog meer willen laten zien. Het smaakt sowieso naar meer en ik ga mijn best doen om het vaker te mogen doen. Zo sta ik er altijd in, ook bij Feyenoord: als ik mag spelen, wil ik me laten zien", begint Timber zijn verhaal tegenover Voetbal International.

Dat Oranje niet verder dan een gelijkspel kwam, ligt volgens de basisdebutant ook aan de stugge Hongaren. "Zij verdienen een compliment voor hoe compact ze het wisten te houden, ze hielden het midden echt goed dicht. Ik denk dat ze ons goed hebben bestudeerd. Het is knap wanneer je dat een hele wedstrijd kan opbrengen."

Timber verwacht maandag tegen Duitsland een heel ander wedstrijdbeeld. "Je krijgt in ieder geval meer ruimte, dus dan kan je wat makkelijker voetballen, misschien. Alleen dan wel tegen een team met heel veel individuele kwaliteit. Dat het anders wordt, heb ik tijdens de vorige interlandperiode al wel gevoeld. Maar juist dát vind ik mooi, want die weerstand van topspelers krijg ik bij Feyenoord niet iedere week, behalve in de Champions League. De Eredivisie is van een ander niveau dan dit."

Beluister de nieuwste Studio Oranje over de spitsenkwestie, 'wereldklasse' op het middenveld, Memphis Depay en alles in aanloop naar de Nations League-duels!