Mokerslag dreunt na bij De Ligt: 'Niet iets dat je heel snel verwerkt'

Mokerslag dreunt na bij De Ligt: 'Niet iets dat je heel snel verwerkt'

Vandaag om 14:10

De 0-3 nederlaag tegen Tottenham Hotspur in de Premier League is hard aangekomen bij Matthijs de Ligt. In gesprek met Viaplay geeft de mandekker aan dat Erik ten Hag, ondanks de toenemende druk, rustig blijft.

De 0-3 nederlaag tegen Tottenham Hotspur in eigen huis is De Ligt niet in de koude kleren gaan zitten. "Het is natuurlijk niet iets dat je heel snel verwerkt. Meestal ben ik er wel goed in om de knop snel om te zetten, dus mijn focus ligt alweer op donderdag, FC Porto-uit. Maar dat was natuurlijk wel lastig, tegen een team dat evenveel punten had als wij."

"We hebben tot nu toe natuurlijk niet heel veel punten gehaald", vervolgt de Oranje-international. "Dat zie je terug in het zelfvertrouwen van iedereen. Elke voetballer weet dat zelfvertrouwen een van de belangrijkste dingen is. We hebben natuurlijk ook een team met veel nieuwe jongens. Je ziet dat daar dingen zitten die beter kunnen. Het moeten wennen aan elkaar. Bij een club als United heb je daar geen tijd voor. Je moet er staan."

Ondanks het feit dat de druk op Ten Hag toeneemt, ziet De Ligt zijn trainer stoïcijns blijven. "Dat merk ik niet per se. Ik merk dat hij gewoon rustig blijft, dat hij nog steeds dezelfde dingen blijft doen. Dat hij de spelers nog steeds kan motiveren. Voetbal is ook gewoon een aparte sport. Het kan je kant opvallen en dan vanuit het niets valt het verkeerd. Helaas valt het op dit moment voor ons vaak verkeerd. Tegen Tottenham ook, ja, we staan 1-0 achter, maar we hebben ook onze kansen om de gelijkmaker te maken."