Ajax mist viertal sterkhouders tegen Slavia Praag

Naast Henderson en Weghorst mist Ajax nóg twee sterkhouders tegen Slavia Praag

Vandaag om 14:31
Laatste update: om 14:31

Naast het ontbreken van Jordan Henderson en Wout Weghorst, zullen ook Bertrand Traoré en Kian Fitz-Jim niet mee afreizen naar Tsjechië. Dat maakt Ajax bekend via de online kanalen. Hierdoor maken Jan Faberski en Don-Angelo Konadu hun debuut in de wedstrijdselectie van Ajax 1.

Woensdagochtend meldde Voetbal International dat Ajax zonder Henderson en Weghorst zou afreizen naar Tsjechië voor het Europa League-duel met Slavia Praag. Nu melden de Amsterdammers dat er nog twee sterkhouders niet inzetbaar zijn. Traoré, die afgelopen zondag nog erg belangrijk was als invaller tegen RKC Waalwijk (0-2), en Fitz-Jim ontbreken ook.

Davy Klaassen zal wel mee afreizen naar Tsjechië, al mag hij (nog) niet spelen voor Ajax in Europees verband. De teruggekeerde middenvelder zal vrijdag in Tsjechië trainen ter voorbereiding op de competitiewedstrijd tegen FC Groningen op zondag.

Vanwege de afwezigheid van dit viertal, maken Faberski en Konadu hun debuut in de wedstrijdselectie van Ajax 1. Het duo speelt zijn wedstrijden voor Jong Ajax en maakt daar tot dusver een goede indruk. Opvallend is dat Francesco Farioli Konadu verkiest boven Julian Rijkhoff, die ontbreekt in de selectie.