Ajax zonder Henderson en Weghorst tegen Slavia Praag

VI: Ajax reist zonder twee routiniers af naar Tsjechië voor duel met Slavia Praag

Vandaag om 10:56
Laatste update: om 11:11

Ajax moet het in de Europa League-wedstrijd tegen Slavia Praag stellen zonder Jordan Henderson en Wout Weghorst, aldus Voetbal International. Weghorst ontbrak eerder ook al tijdens de Eredivisie-wedstrijd tegen RKC Waalwijk (0-2), daar waar Henderson op de bank begon. Het duo reist niet mee af naar Tsjechië.

Henderson viel in Waalwijk in minuut 84 nog in voor Davy Klaassen. Weghorst ontbrak die wedstrijd al bij de wedstrijdselectie van de Amsterdammers. Ajax zal het dus moeten doen zonder de Engelse aanvoerder. Branco van den Boomen speelde tegen RKC op de positie van Henderson en lijkt daarmee de voor de hand liggende vervanger te zijn voor het duel met Slavia Praag.

Ajax beschikt in Tsjechië wél over de twee spitsen Brian Brobbey en Chuba Akpom. Mogelijk neemt Francesco Farioli Jong Ajax-spits Julian Rijkhoff mee als derde spits. Wie in ieder geval bij de selectie zit, is Jan Faberski. De Poolse vleugelaanvaller is voor het eerst opgenomen door Farioli en zou dus zijn debuut voor Ajax 1 kunnen maken. Hij speelde dit seizoen acht keer voor Jong Ajax. Hierin was hij één keer trefzeker en gaf hij één assist.

Donderdagavond om 18.45 uur neemt Ajax het in Tsjechië op tegen Slavia Praag, dat zijn eerste Europa League-wedstrijd wist te winnen met 0-2 op bezoek bij Ludogorets. Ajax won de eerste wedstrijd overtuigend met 4-0 van Besiktas en is daarmee de koploper in de Europa League.